marți, 1 ianuarie 2008

Mesaj pentru Europa

4 comentarii:

Vlad Stroescu spunea...

Chiar sinistru. Ce-o vedea lumea la parazişii ăştia? Ce e cel mai tare e că sunt consideraţi intelectuali. Io aş vrea să transmit un mesaj europei cum că io nu-s parazit.

Lucian Traşă spunea...

Nici eu nu-s parazit, Vlad... :-)
Si nici nu vreau sa fiu. Cat despre sinistru - intr-o oarecare masura ai dreptate - dar nu acesta era aspectul pe care vroiam sa-l pun in evidenta.

Vlad Stroescu spunea...

Păi mie mi se pare sinistre două lucruri:
1. că paraziţii vin şi zic: europenilor (de parcă i-ar asculta vreun european, dar asta e altceva), nu ne mai confundaţi cu ciorile alea jegoase, că noi suntem români, nu ţigani.

şi mai ales

2. Că multă lume sare în sus încântată, aşa e domle, că bine le zice paraziţii, ne reperează onoarea lezată, tare deştepţi sunt paraziţii, sunt intelectuali, "in p*** mea".

Lucian Traşă spunea...

1. nu cred ca parazitii se adreseaza europenilor :-) si nu cred ca asta au intentionat. Sper, pentru ca altfel ar fi intr-adevar sinistru, dupa cum zici tu;

2. eu sunt de acord cu afirmatia "bine le zice", dar nu si cu "reperarea onoarei lezate"; daca vrei, un astfel de mesaj oscileaza intre o autoterapie cu iz nationalist si un scarpinat pe burta de tipul "c-asa-i romanul"; de la un capat la celalalt singurul aspect pozitiv este ca aceasta piesa poate ridica moralul unei categorii de conlocuitori (pe care o putem regasi pornind de la o caracteristica sociologica pe care o poseda respectivii).

Cat despre "intlectuali" nu cred ca este cazul :-) Desi ar fi ceva de discuat si aici :-)